onsdag 31 augusti 2016

Grillgräddad Malökst

Detta behövs för 3-4 personer:
300 g malet kött (bland-, fläsk-. nöt- eller kycklingfärs)
2-3 stora gula lökar
Kryddor: t.ex. salt, vit- eller svartpeppar, aromat,
köttfärskrydda, vitlökspeppar
Soja, riven ost

Gör så här: 
Blanda färsen och kryddorna + lite soja och stek detta
sen (glöm inte att mosa ut färsen så den blir grynig)
till den börjar få lite färg. Lägg då i löken (skuren i
tunna skivor eller tärningar) och stek alltsammans i
några minuter tills allt blivit genomstekt.
Stjälp sen över allt i en form, som du, efter det att
du strött ost över blandningen, ställer in i ugnen.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills osten
smält och rätten fått fin färg.

Servera sallad och pasta eller ris till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar