söndag 21 augusti 2016

Lax och räkgryta

Lättgjord gryta som smakar ljuvligt.

Det här behövs till ca 4 portioner:
500 g laxfilé
500 g räkor med skal
1 liten squash
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 pkt saffran
hackad persilja

Gör så här: 
1. Skär laxen i kuber, ca 2x2 cm. Skala räkorna. Ansa och skär squashen i stavar.
2. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Fräs lök, vitlök och fänkål i lite matfett tills löken är mjuk och glansig, ca 5-6 minuter.
3. Tillsätt tomatkross, vatten, vin, smulad buljongtärning och saffran. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
4. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner lax och squash i grytan och låt den sjuda på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt allt bli genomvarmt, men utan att koka. Strö över hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar