söndag 14 augusti 2016

Kassler med banan i currysås

Koka ca 400 gram benfri kassler, ca 15-20 minuter (tillsammans med lök, morötter och vitpepparkorn)
Tag upp kasslern och låt den svalna, skär den i smala bitar. 
En halv purjolök sköljes och skäres i små bitar eller strimlas. 
Steks lite lätt på järnet. En och en halv banan delas på längden 
och skärs i sex delar och steks i margarin på järnet.
Tag fram en ugnsfast form, lägg i den stekta purjolöken och kasslern. 
Till sist lägges bananbitarna överst. 
Currysås: Skala ett äpple, riv det och stek i margarin. Tillsätt 2 msk curry. 
Fräs i fem minuter. Tillsätt 2 msk vetemjöl. Späd med 4 dl grönsaksbuljong
(gjord på 1 buljongtärning) Tillsätt 3 msk grädde och koka ca 10-15 min. 
Sila såsen. Servera ris och en grönsallad till. 

Ugnstemperatur: 175 grader, Tillagningstid i ugnen ca 20-25 min, folie över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar