Tag upp kasslern och låt den svalna, skär den i smala bitar.
En halv purjolök sköljes och skäres i små bitar eller strimlas.
Steks lite lätt på järnet. En och en halv banan delas på längden
och skärs i sex delar och steks i margarin på järnet.
Tag fram en ugnsfast form, lägg i den stekta purjolöken och kasslern.
Till sist lägges bananbitarna överst.
Currysås: Skala ett äpple, riv det och stek i margarin. Tillsätt 2 msk curry.
Fräs i fem minuter. Tillsätt 2 msk vetemjöl. Späd med 4 dl grönsaksbuljong
(gjord på 1 buljongtärning) Tillsätt 3 msk grädde och koka ca 10-15 min.
Sila såsen. Servera ris och en grönsallad till.
Ugnstemperatur: 175 grader, Tillagningstid i ugnen ca 20-25 min, folie över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar