Det här behövs till 6-8 portioner:
Pajdeg:
2 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl cashewnötter
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
1 grillad kyckling (tärnat)
75 g ädelost
Äggstanning:
4 ägg
2,5 dl lätt crème fraiche
1 tsk citrontimjan (repad)
salt, svartpeppar
Dekoration: Solrosskott, 1 orange paprika, tärnad
Ugn: 225 grader.
Gör så här:
Hacka eller mixa samman vetemjöl, cashewnötter, smör och vatten till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Låt formen stå i kylen 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Fräs purjolök och vitlök mjuka i smör. Blanda det frästa med tärnat kycklingkött och lägg allt i pajskalet. Smula över bitar av ädelosten.
Vispa samman ägg, lätt crème fraiche, citrontimjan, salt och svartpeppar och häll över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Dekorera med solrosskott och paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar