torsdag 25 augusti 2016

Kycklingpaj med ädelost

Det här behövs till 6-8 portioner:

Pajdeg:
2 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl cashewnötter
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
1 grillad kyckling (tärnat)
75 g ädelost

Äggstanning: 
4 ägg
2,5 dl lätt crème fraiche
1 tsk citrontimjan (repad)
salt, svartpeppar

Dekoration: Solrosskott, 1 orange paprika, tärnad

Ugn: 225 grader.

Gör så här:

Hacka eller mixa samman vetemjöl, cashewnötter, smör och vatten till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Låt formen stå i kylen 30 minuter i nedre delen av ugnen.

Fräs purjolök och vitlök mjuka i smör. Blanda det frästa med tärnat kycklingkött och lägg allt i pajskalet. Smula över bitar av ädelosten.

Vispa samman ägg, lätt crème fraiche, citrontimjan, salt och svartpeppar och häll över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Dekorera med solrosskott och paprika.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar