tisdag 16 augusti 2016

Räkgratinerad spättfilé

300 g spättfilé (600 g till 4 pers)
1 tsk salt
175 g skalade räkor
1/2 pkt lagrad mjukost
1/2 tub lättmajonnäs
2 msk finhackad gul lök
1 knippa dill, hackad
1 äggula
1 äggvita

Tina filéerna, sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnssäker form,
Salta filéerna och vik dem dubbla och lägg i formen, täck med folie
och låt stå i ugn i 15 minuter.
Rör ost och majonnäs till en smidig blandning, blanda i den finhackade
löken, dillen och äggulan, rör om väl. Vispa äggvitan till hårt skum och
vänd försiktigt ner den i såsen.
Lägg på räkorna och bred såsen över fisken och fortsätt tillagningen tills
fisken är färdig och rätten har fått fin färg ca 10-15 minuter.

Servera med pressad potatis och kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar