onsdag 24 augusti 2016

Söndagspaj

Ingredienser

3 dl vetemjöl
100 g margarin (eller smör)
2 msk vatten

Fyllning
1 purjolök
1 msk margarin eller smör
200 g rökt lax (i bit)
1 dl strimlad bladpersilja
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk wasabi
1/2 tsk salt

Gör så här
Hacka samman mjölet och matfettet, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 min. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i matfettet i en stekpanna.

Strimla laxen. Fördela purjo, lax och persilja i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, wasabi och salt. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda ytterligare 20 minuter.

Servera pajen lätt avsvalnad med sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar