måndag 8 augusti 2016

Currypilaff på räkor

En annan variant av currysås som naturligtvis även kan användas till kyckling eller varför inte till kokt eller stekt fisk. Ersätter du räkorna med kyckling byter du förstås fiskbuljongen mot hönsbuljong,

Detta behöver du till 4-5 personer:

0,5 kg skalade räkor eller havskräftor
3 skivor ananas
1 gul lök
1 msk margarin
2 strukna msk curry
1 msk tomatpuré
saften av en halv citron (eller limejuice)
2,5 dl fiskbuljong
3 dl kaffegrädde
salt och peppar
2 msk margarin
2 msk mjöl

Tillredning:

1) Skär ananasen i småbitar. Skala och hacka löken.
2) Lägg i msk margarin i en kastrull och låt det fräsa upp.
Lägg i den hackade löken och låt den fräsa på svag värme i 3-4 minuter.
3) Slå i curryn, rör om, tillsätt tomatpurén och rör om.
4) Slå i fiskbuljongen och 2 dl kaffegrädde. Låt sakta sjuda i 15 minuter.
Se till så att det inte kokar över. Smaka om du behöver mer salt än det som redan finns i buljongen. Peppra. Sila såsen och slå tillbaka den i kastrullen.
Låt den koka upp igen.
5) Vispa i en margarin-mjölblandning på 2 msk av varje, vispa även i citronsaften. Låt puttra i 6-7 minuter.
6) Nu lägger du i räkorna och ananasen. Slå i resten av grädden eller så mycket att du får såsen lagom tjock. Låt kastrullen stå kvar på spisen någon minut så att räkor och ananas hinner bli genomvarma. Men inte för länge, då blir räkorna sega. Servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar