Detta behövs till 10 bitar:
3 äggvitor + 3 äggulor
6 msk socker
6 msk vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk kokt kallt kaffe
Fyllning:
60 g kesella
160 g mosad banan
15 g hackad blockchoklad,
gärna den med apelsinsmak
Garnering:
1 dl vaniljvisp (Ekström) som ger 70 kcal.
200 g konserverade aprikoser i naturell juice
5 g blockchoklad, 1 ruta
citronmelissblad
Gör så här:
Vispa vitorna hårt. Vispa gulor och socker pösigt.
Vänd i vitorna försiktigt och blanda i mjöl, kakao, bakpulver och sist kaffet.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd låg vid form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan ca 15 min i 200 grader. Låt den kallna under handduk.
Drag bort pappret och dela den kalla kakan i två bottnar.
Stänk gärna ett par msk av spadet från aprikoserna på bottnarna.
Blanda till fyllningen av kesella, mosad banan och hackad choklad.
Bred den mellan bottnarna, tryck till med lätt hand.
Bred ett tunt lager vaniljvisp på ovansidan. Lägg på aprikoser skurna i
klyftor. Klicka eller spritsa resten av vaniljvispen mellan klyftorna.
Riv den sista rutan choklad över kakan, låt stå i kyl ett par timmar.
Garnera med vackra blad av citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar