torsdag 25 augusti 2016

Lök och svamppaj

Detta behövs till 4-6 personer:
1 rund färdig smördeg, ca 27 cm ¤

Fyllning:
2 skivade gula lökar
1 st 200 g burk små hela champinjoner, delas i halvor
(2 skivor bacon i små bitar)
2 ägg
1 dl vispgrädde

Gör så här: 
Låt smördegsrullen bli rumstempererad innan du vecklar ut den.
Sporra en frans runt hela degen, ca 5 cm djupt in och i ca 2 cm breda remsor.
Lyft över pajdegen till en rund form, ca 27 cm ¤
Rulla in kanten. Nagga bottnen med gaffel.

Koka den strimlade löken mjuk i lite lättsaltat vatten - går på ca 3 min i mikron.
Lägg lökstrimlorna och halva champinjoner på pajbottnen.
(Klipp över bacon i små bitar)
Knäck äggen, pensla pajkanten med lite av äggen,
blanda resten med grädden och häll över pajformen.
Grädda ca 30 min i 200 grader.

Obs: Du får en helt vegetarisk paj om du skippar baconet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar