söndag 21 augusti 2016

Currydoftande räklåda

En krämig ägglåda som kröns med curryfräst lök och räkor. 
En trevlig lunch- eller kvällsrätt.

Detta behövs till 4 personer:

700-800 g oskalade räkor
4 ägg
4 dl mellangrädde
4 dl riven ost
3-4 krm salt
2 krm peppar
2 gula lökar
smör eller margarin till stekning
1,5 tsk curry
ev. 2-3 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl finhackad dill

Gör så här:

1. Skala räkorna. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt kryddor och riven ost. Blanda väl. Häll äggblandningen i en låg, vid, smord ugnssäker form. Grädda i ugn (200 grader) ca 20 minuter tills ägglådan stelnat. Prova med en sticka. Rätten ska vara en aning krämig inuti.
2. Medan ägglådan gräddas hackar du löken grovt. Fräs matfett med curry i stekpanna. Lägg i löken och låt den fräsa mjuk och glansig. Tillsätt vitlök. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma. Lägg i dill. Löken kan tillagas i förväg. Lägg då i räkor och dill när du värmer löken i stekpannan.
3. Fördela den varma lökröran över ägglådan.
Tillbehörstips: Sallad.

Obs! Rätten kan ej frysas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar