onsdag 24 augusti 2016

Kycklingpaj

pajdeg:
100 g margarin
2,5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

fyllning:
1 kyckling
1 purjolök
1 burk champinjoner eller ca 10 färska
margarin
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl lagrad riven ost
1 pkt knaperstekt bacon

Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop margarin och mjöl till en massa, tillsätt vatten.
Låt vila i kylen 30 min.
Klä pajformen och nagga pajen, grädda i ca 15 min.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader.

Skiva svamp, strimla lök och fräs detta.
Strö över mjöl och späd med grädden, låt puttra i 3 min.
Lägg i kycklingen+bacon, tillsätt tomatpuré, salt och peppar.
Rör om och häll stuvningen i pajskalet, strö över riven ost.
Sätt in och grädda pajen i ugnen i ca 15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar