tisdag 9 augusti 2016

Krämig färsrisotto

Ingredienser (4 portioner)

3 dl långkornigt ris
1 purjolök
2 paprikor, gärna i olika färger
400 g köttfärs
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl crème fraiche med paprika och chili (13,5 % fett)
persilja

Gör så här

Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs purjolök, paprika och köttfärs i olja tills färsen är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Vänd ner det färdigkokta riset och crème fraichen. Klipp gärna över lite persilja.
Servera den krämiga risotton med sallad och bröd.

Tips till alla: Ersätt crème fraichen med naturell sojabaserad softspread och smaksätt med chilisås om du inte tål mjölkprodukter. Själv är jag laktosintolerant och brukar använda laktosfri crème fraiche som jag kryddar själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar