lördag 20 augusti 2016

Läckert skaldjursfat

Detta behövs för 12 personer: 
6-7 dl kokt ris
1 burk bambuskott (550 g)
1 kg räkor
2 stora burkar musslor

Stuvning:
4 msk margarin
1 gul lök
1 röd och 1 grön paprika
9 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
4 dl musselspad
1-2 dl mjölk
salt och vitpeppar

Gratinering:
1/2 dl riven ost

Ugnstemp: 250 grader

Gör så här:
* Koka riset, blanda ner hackat bambuskott och bred ut det på ett smort ugnssäkert fat eller i långpanna.
* Hacka lök och paprika medelfint. Fräs hacket mjukt i margarin utan att det tar färg. Strö över mjölet och rör om väl. Späd med grädde, spad och mjölk och låt stuvningen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
* Skala räkorna och lägg dem tillsammans med musslorna ovanpå riset. Täck hela fatet med stuvningen och strö över riven ost.
* Gratinera i mitten av ugnen i 250 grader ca 15-20 min eller tills allt är genomvarmt och ytan fått fin färg.

Obs: Rätten kan göras i förväg, dvs förberedas (men då ska ingredienserna vara kalla)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar