torsdag 25 augusti 2016

Krabbpaj

En frasig pajdegsbotten fylld med härlig krabbstuvning låter väl lockande?!

Tid för tillagning: ca 2 timmar, varav ca 1 timme för degen att vila svalt och ca 15+25 minuter i ugnen.

Ugnstemperatur: 225 och 200 grader

Detta behövs för 4 personer:

Till pajdeg:
2 dl vetemjöl (120 g)
100 g smör eller margarin
1/2 dl vatten
smör eller margarin till formen

Till fyllning:
1 burk krabba (ca 200 g)
2 ägg
2 dl kaffegrädde
salt, vitpeppar
2 msk hackad dill

Gör så här:
Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop degen. Lägg den svalt ca 1 timme.

Kavla ut degen och kläd en lätt smord springform med den. Nagga bottnen och grädda den ca 15 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Häll av spadet från krabburken och rensa krabbköttet. Vispa ihop äggen med grädde och kryddor. Blanda ner krabbköttet och dillen. Fyll blandningen i pajskalet.

Grädda pajen i 200 graders ugnsvärme tills fyllningen stelnat, beräkna ca 25 minuter.

Gott att servera till:
Ugnsvärmt pain riche och smör. Grönsallad.

Pröva till omväxling: 
Byt ut krabban mot räkor eller musslor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar