kikärtor
lök
ingefära
spansk peppar
olja
salt
gurkmeja (Haldi)
koriander (Coriander)
spiskummin (Jeera)
garam masala
* Lägg 500 g kikärtor i vatten över natten.
* Koka kikärtorna i vatten tillsammans med 1 tsk koriander + 1 tsk gurkmeja
samt salt tills vattnet kokat bort.
* Fräs 4 skivade lökar, 1-2 skivade spansk peppar(chili) tillsammans med hackad
färsk ingefära. Rör ner kikärtorna och fräs en liten stund. Strö över ca 0,5 tsk av
vardera koriander, spiskummin och garam masala samt lite salt, och rör om.
Om du vill att dina stekta kikärtor ska smaka så likt originalet som möjligt
(dvs som bengaliskt tilltugg) så föreslår jag att du införskaffar kryddorna där
det finns riktiga orientaliska kryddor. Namnen ser du ovan inom parentes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar