Matfett och ströbröd till formen.
200 g smör eller margarin
0,5 g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält matfettet
4. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta
smöret.
5. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda
mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter
7. Låt kakan stå i formen på ett galler ca 5 minuter innan kanten på formen
lossas.
8. Servera gärna kakan med rårörda hallon och vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar