måndag 4 juli 2016

Hasselnötskaka

En härlig kaka som smakar nötter för hela slanten. Ljuvligt god saftig blir den.

Tid för tillagning: ca 1 timme,                          Ugnstemperatur: 175 grader.
varav 40 minuter i ugnen.

Detta behövs till en 1,25 liters form:
2,5 dl hasselnötskärnor (150 g)
1 tsk bakpulver
3 ägg
1,75 dl strösocker (150 g)
smör eller margarin och finstött skorpmjöl
till formen.
(Vill du ha en helt glutenfri hasselnötskaka
kan du klippa till och klä kakformen med
bakplåtspapper. Det brukar jag själv göra.)

Gör så här:

1. Mal nötterna. Blanda in bakpulvret.
2. Vispa äggen och sockret till luftig ljus
    äggtoddy.
3. Tillsätt nötterna till smeten och häll
    denna i väl smord och bröad ringform.
4.  Grädda kakan 40 min i 175 graders
     ugnsvärme. Låt den stå 5 min i formen.
     Stjälp upp den och täck med bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar