tisdag 5 juli 2016

Alfreds bästa pasta

Detta behövs till 4 personer:
250 g farfalle pastafjärilar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 burk champinjoner
100 g valnötskärnor
3,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
1 tsk basilika
2 dl riven ost

Ugnstemp: 250 grader

Gör så här:
1. Koka pastan enligt förpackn.anv. Spola den i kallt vatten.
2. Skala och finhacka löken och vitlöken Skär svampen i mindre
    bitar. Fräs lök och svamp i smör tills det är mjukt.
3. Mal nötterna. Lägg dem i lök och svampblandningen och låt
    det fräsa en stund.
4. Strö över mjölet och rör om, späd med mjölk och grädde
    under fortsatt omrörning. Låt såsen koka 3-5 min.
5. Tillsätt basilika och smaksätt med salt och peppar.
6. Blanda ner pastan i såsen och rör om ordentligt.
7. Häll röran i en smord eldfast form och strö över riven ost.
8. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min eller tills rätten fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar