9 lasagneplattor
150 g bacon
200 färska champinjoner eller 1 en kvarts-burk champinjoner
1 pkt (ca 250 g) djupfryst broccoli
1,5 tsk salt
500 g keso
Ostsås:
1,5 msk smör el margarin
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1-1,5 dl riven ost
0,5 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
(riven muskot, oregano el timjan)
Ugnstemp: 225 grader
Gräddningstid:
Med "förkokta" lasagneplattor 30 min. om plattorna kokas 15 min.
Gör så här:
* Koka lasagneplattorna om de inte är förkokta. Se anvisn. på förpackningen.
* Skär bacon i strimlor, champinjoner i skivor och broccolin i små bitar.
* Bryn bacon i eget fett tillsammans med champinjonskivorna. Salta.
* Fräs samman fett och mjöl till såsen. Späd under omrörning med mjölken.
Tillsätt riven ost och smaka av med salt och peppar. Krydda ev med muskot,
oregano eller timjan.
* Täck botten på en smord ugnssäker form med hälften av keson, Varva därefter
lasagneplattor, bacon och champinjoner, broccoli och keso.
* Häll över ostsåsen och grädda i ugn. (Se gräddningstid ovan,)
Om du, precis som jag, föredrar en helt vegetarisk lasagne är det bara att
utesluta baconet. Jag lovar dig att det kommer att smaka minst lika gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar