måndag 4 juli 2016

Banankaka

Tid för tillagning: ca 1,25 timme,
varav ca 1 timme i ugnen.

Ugnstemperatur: 175 grader.

Detta behövs till en 1,5 liters form:
125 g smör eller margarin
3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 bananer
2 ägg
1 dl gräddfil (alt. creme fraiche)
smör eller margarin och
skorpmjöl till formen

Till garnering:
Florsocker

Gör så här:
1. Rör matfett och socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
3. Mosa två bananer och skär de två andra i
    tunna skivor.
4. Rör ner äggen, ett i sänder i smörsmeten
    och tillsätt därefter gräddfil, bananmos
    och mjölblandningen.
5. Fyll smeten i smord och lätt bröad form.
    Lägg på eller stick ner bananskivor i smeten
    så att "strålar" bildas i kakan och grädda den
    tills den känns torr med en sticka.
6. Låt kakan svalna lite, stjälp upp den, vänd
    den och låt den kallna helt, gärna med formen över.
7. Garnera kakan med lite siktat florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar