lördag 9 juli 2016

Monicas lasagne med indisk touch

Förkokta lasagneplattor, 6-9 stycken
50 g riven ost

Köttfärssås:
olja eller margarin
2 lökar, vitlök
600 g nötfärs
tomatpuré
7-8 dl vatten + köttbuljong
6 st nejlikor, 6 st kardemummakärnor,
3-4 st kanelstänger
1 tsk garam masala, salt, peppar,
paprikapulver, curry.

Vit sås:
40 g smör eller margarin
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk

Gör så här:
* Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Rör ner köttfärsen och mosa med en gaffel.
   Tillsätt kryddorna och den varma buljongen samt tomatpuré.
   Värm under lock ca 30 minuter.
* Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner vetemjöl och sjud i en minut.
   Ta kastrullen av värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Låt sedan såsen
   koka under omröring tills den tjocknat. Salta och peppra efter smak.
* Täck en smord eldfast form med lasagneplattor. Häll på hälften av köttfärs-
   såsen (glöm ej att avlägsna de hela kryddorna) och hälften av den vita såsen.
   Täck med ett nytt lager lasagneplattor och resten av köttfärssåsen och den
   vita såsen. Strö över riven ost och grädda 40 minuter i 175 graders ugnsvärme.                                    






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar